dinsdag 16 februari 2010

Neurocampus

Neurocampus.nl is een bijzonder uitgebreide site met 'hersengymnastiek'. Klik in het linkermenu op "rekenen" en de site biedt een aantal rekenspelletjes:


  • Wisselgeld
  • Oppervlakte
  • Bellenblaas
  • Rekenrij
  • Rekengeheim
  • Keercirkel

De site richt zich zo lijkt het vooral op volwassenen maar is daarmee niet voor kinderen ongeschikt.
Zo presenteert het spelletje Wisselgeld 10 opgaven waarbij je twee bedragen ziet, het bedrag waarvoor je spullen hebt gekocht en het bedrag dat je aan de cassière hebt gegeven. Door deze bedragen van elkaar af te trekken kom je op het goede antwoord dat je op een soort kassa dient in te typen. Het spel kent drie moeilijkheidsniveau's en het makkelijkste niveau is geschikt voor het modale kind in groep 5 of 6. Een voorbeeldopgave op het makkelijkste niveau is 10,50 - 3,50 = 7,00.

Alle spelletjes op de site neurocampus.nl zijn rustig vormgegeven en daarmee vriendelijk in het gebruik. Er is de mogelijkheid om een moeilijkheidsgraad te selecteren. Er is duidelijke feedback over de prestaties. Er is een tijdslimiet aan het spelletje verbonden.

Neurocampus.nl is uitgegeven door LunaNL in Haarlem.

2 opmerkingen:

  1. Thijs, ik zal de blog aan de kids doorgeven. Vaak gaat de combi educatief en lol maken niet samen, uitzondering die ik ken is Trivial Pursuit.

    Succes met je blog en een hele eer dat ik de eerste reageerder ben. Kleine technische tip: als je op het spel kliky, opent een nieuw frame en je blog verdwijnt dan. Dat kan toch de bedoeling niet zijn... snappie of word ik te technisch nu?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Chiel,

    Dank voor je feedback, ik heb het met enige twijfel aangepast want heb zelfs soms een hekel aan nieuwe vensters: google doet dat ook niet en je kan ook op 'back' drukken, maar... in het geval van verwijzingen naar spelletjes is het misschien wel beter.

    Ben het natuurlijk helemaal niet met je eens over educatieve lol. Leren is Leuk! Hopelijk vind ik hier ook spelletjes die jouw kids leuk gaan vinden, dank je wel in ieder geval voor het doorsturen!

    BeantwoordenVerwijderen