woensdag 17 februari 2010

Rekenweb - Euroklant

Het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht stelt zich ten doel de kwaliteit van het onderwijs in rekenen, wiskunde en natuurwetenschappen te verbeteren. Zij publiceert een aardige verzameling spellen onder de naam Rekenweb op http://www.fi.uu.nl/rekenweb/rekenmaar/leerlingen/index.html .
Om goed te kunnen vergelijken met de post van gisteren is uit de vele spelletjes op Rekenweb het 'rekenen met geld' spel gekozen om te reviewen:
€uroklant


Dit spel presenteert 20 maal de vraag om een betaald bedrag tot 5,00 neer te tellen met stukken van 2 en 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 en 1 eurocent. De volgorde van vragen lijkt at random. Er is feedback bij het foute antwoord en dient de opgave eerst goed te worden gemaakt. Er is geen tijdslimiet. De eindrapportage is wat mager (aantal goede antwoorden). Het is jammer dat de munten dienen te worden gesleept naar het antwoordvakje; het zou eenvoudiger (en sneller) zijn als je er alleen maar op zou hoeven klikken. 'Fout geklikte muntjes' zou je dan uit het antwoordvak kunnen verwijderen door er nogmaals op te klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten