woensdag 3 maart 2010

Breuken Oefenen

Hoewel niet echt een spelletje vandaag aandacht voor de website www.breukenoefenen van Escape Educatief. Escape biedt al 25 jaar programma's om de cognitieve vaardigheden van kinderen te verbeteren voor gebruik zowel op school als thuis.
Op breukenoefenen kun je breuken optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen:
Breuken Oefenen
Na elke opgave krijg je via een javascript alert terugkoppeling of je het goede of foute antwoord hebt gegeven. Na 10 opgaven krijg je een terugkoppeling over het aantal goede en foute antwoorden. De site biedt ook een kladblok waar je de deelberekening in kladvorm kan bijhouden. Er is tevens een uitlegdocument over rekenstrategieën met breuken. Er is geen tijdslimiet, er is geen (high) score lijst. De selectie van opgaven is at random en daar zit b.v. geen stijgende moeilijkheidsgraad in. De vier onderwerpen optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen van breuken richten zich op verschillende (leeftijds)doelgroepen hetgeen niet erg goed wordt aangegeven.
Al met al een handige site voor wie wil oefenen met breuken maar niet echt een leuk spel dat uitnodigt tot zelfverbetering of herhaalbezoek...

7 opmerkingen: