dinsdag 16 maart 2010

De Bus - Digitale School

De Digitale School is een stichting die tot doel heeft alternatieve leerwegen aan te bieden aan leerlingen. Voor het primair onderwijs behoort ook "Rekenen" tot de onderwerpen die op de uitgebreide site aan bod komen. Daar vinden we voor de groepen 1 en 2 het volgende spel waarmee de kinderen kunnen leren tellen:
De Bus
Het spel bevat audio uitleg. Er komt een bus aanrijden, en er stappen een aantal passagiers uit. Het kind dient uit één van vijf getalsymbolen het goede antwoord te kiezen. De cijfers spreken het getal uit als er met de muis overheen wordt bewogen. Na vijf vragen dient het kind aan te geven hoeveel mensen er zijn achtergebleven in de bus. Er is feedback als het kind het verkeerde antwoord geeft en dan volgt dezelfde vraag opnieuw. Er is geen score, tijdslimiet en na 10 vragen is het spel afgelopen en klinkt er applaus. Sterk aan het spel is dat er zowel van een hoeveelheden, als een symbolische, als een uitgesproken representatie van het getal wordt uitgegaan.
Het spelverloop is nogal traag door het gebruik van audio dat niet 'geskipt' kan worden. Dit zal verhinderen dat kinderen hier langdurig veel plezier aan beleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten