dinsdag 2 maart 2010

Breuken Vergelijken (BBC)

BBC Learning speelt een centrale rol om te voldoen aan de verantwoordelijkheid van de BBC om opleiding en onderwijs te promoten. Onder de naam Bitesize staan een aantal educatieve spelletjes. In Engeland organiseert men het curriculum rond Key Stages en Key Stage 2 staat voor onderwijs aan kinderen in de leeftijd van 7-11 jaar (groepen 4-7). De spelletjes zijn onderverdeeld in "Engels", "Wetenschap" en het voor deze weblog relevante "Rekenen". Onder Rekenen staat onder andere het volgende spelletje waarmee breuken vergeleken kunnen worden:
Fractions
Het doel van het spel is om telkens vijf getoonde breuken met ongelijke noemers (noemers < 20) te ordenen van hoog naar laag. Hiertoe moeten de breuken dus gelijk gemaakt worden. Er is een "Testing Room" waar de speler twee breuken kan intypen om te kijken welke groter is dan de andere (help/remediëring). Er is na het goed of foutief ordenen van de breuken feedback of het goed of slecht is gedaan. Er is geen tijdslimiet. De selectie van opgave is niet afhankelijk van de antwoordhistorie of het niveau van de speler. Er is geen (high) score. Er is geen uitleg. Er zit geen geluid bij.
Wederom een nuttig hulpmiddel dat kinderen wel even zal boeien om breuken te leren ordenen. Het spelelement is niet dusdanig verwerkt dat een kind hier langdurig mee aan de slag zal gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten