vrijdag 5 maart 2010

Maatwerk Rekenen - Prijs van een Koek

Al 125 jaar verzorgt Malmberg uitgaven voor het onderwijs. Met Maatwerk Rekenen biedt zij naar eigen zeggen een leuk en remediërend pakket voor kinderen die het hardste nodig hebben. Op de demo website van de methode staat onder andere een spelletje om breuken te oefenen:
Flamingo - de Prijs van een Koek
Het spelletje toont een bedrag en een koek. Er start een animatie van een mes die de koek in een aantal gelijke delen snijdt. Daarna vrij houterige audio met de opgave, bijvoorbeeld: "De hele koek kost 16 euro. De koek wordt in 8 gelijke delen gesneden. Hoeveel kost één stuk?". De speler dient het juiste gehele getal tussen 0 en 9 aan te klikken en op OK te drukken. Daarna volgt feedback of het goede antwoord wordt gegeven. Na vijf goede opgaven volgt applaus. Er is geen tijdslimiet. Er is geen uitleg. Er is geen score of high score.
Met dit spel maakt Maatwerk Rekenen de belofte van "leuk" in ieder geval niet waar, met name door de herhaalde animaties en langdradige audio wordt je van dit spel vooral ongeduldig. Waarschijnlijk een onjuiste inschatting dat vertraging iets makkelijkers zou maken, terwijl dat wellicht ook juist tot verwarring kan leiden bij bijvoorbeeld meerbegaafde verveelde kinderen die per ongeluk in een remedial traject terecht zijn gekomen. Leuk is het daaroor in ieder geval niet meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten