maandag 8 maart 2010

KEDG - Tafelfabriek

KEDG staat voor Könning en De Greef en op www.kedg.nl vertellen ze niet veel meer dan dat ze goed kunnen nadenken (visual) over media en innovatie (tekst). Bas Könning bewijst met de spelletjes een uitstekende vormgever te zijn want dat straalt af van de spelletjes die hij op zijn site heeft gepubliceerd: strak, eenvoudig en daardoor effectief! Er staat ook een rekenspeletje tussen over het thema van deze week: de tafels van vermenigvuldiging.

de tafel-fabriek

Via de tabs aan de linkerkant kan een tafel van 1 tot 10 worden gekozen. Via de tab aan de onderkant kan gekozen worden voor een opvolgende rij van 1 tot 10 of voor een willekeurige som uit de tafel. De som kan beantwoord worden door het goede getal uit het vlak 1-100 te slepen naar het antwoordvlakje naast de opgave. Helemaal rechts zit een stopwatch om de tijd te meten. Rechtsonder is bovendien de mogelijkheid om het goede antwoord uit het vlak 1-100 te kiezen of uit enkel de 10 mogelijke antwoorden van de gekozen tafel.
Een aantal elementen zouden het spel nog verder kunnen verbeteren, zoals een score systeem en highscore lijst, iets meer uitleg en meer feedback bij het verkeerde antwoord. Maar wat er staat is goed, klikt lekker weg en lijkt daarmee een waardevol hulpmiddel voor het automatiseren van de tafeltjes waarvoor hulde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten