vrijdag 12 maart 2010

Tutpup - Times tables game

Tutpup heet haar bezoekers welkom om te spelen met educatieve spelletjes tegen andere spelers uit de hele wereld. En inderdaad biedt de site multiplayer spellen, zo ook een spel wie het snelste sommen uit de tafels der vermenigvuldiging kan oplossen:
Times Tables
Eerst dient er een keuze gemaakt worden voor met welke tafel er gespeeld gaat worden (1-12). Daarna verschijnt bovenstaand scherm en is het wachten op een tegenstander... Zodra deze bekend is start er een race waarbij 20 opgaven moeten worden opgelost en verschijnt het volgende scherm:

Er is feedback als je het verkeerde antwoord geeft en onderaan het scherm zie je de voorsprong of achterstand op je speler. Het multiplayer aspect in dit spel werkt, het is duidelijk een motivatie om je best te doen. Het had beter uitgewerkt kunnen worden met een ladder systeem en iets meer informatie over je tegenstander bijvoorbeeld hoe oud deze (zegt dat hij of zij) is. Daarnaast is het jammer dat er geen mogelijkheid is om te chatten zo is er toch weer weinig onderscheid of je tegen een mens of toch een computer speelt ?
Een aanrader zeker ook voor het kind die de tafeltjes al wél kent maar nog hulp nodig heeft bij het verder en sneller automatiseren van deze vaardigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten