woensdag 10 maart 2010

Vijf op een Rij - Rekenweb

Staan er dan ook leuke spelletjes op het Rekenweb van het Freudenthal Instituut? Ja, er staan (natuurlijk) ook leuke spelletjes op het Rekenweb. Een voorbeeld van zo'n in opzet aardig geslaagd spel is :
Vijf op een Rij
Voor het spel begint kan gekozen worden:

  • 3 op een rij of 5 op een rij
  • Alleen of tegen elkaar
  • Optel, aftrek of keersommen

Deze recensie richt zich op het thema van deze week: keersommen ofwel de tafels der vermenigvuldiging. Het spel toont een matrix van 10x10 met daarin geordend de opgaven van de tafeltjes dus van 1x1,...,5x6,6x5,...,10x10. Er verschijnt een getal van 1-100. De speler kan één van de bijbehorende sommen kiezen. De speler krijgt feedback als een verkeerde som wordt gekozen. Bij het goede antwoord kleurt dat vlakje blauw. De speler dient zo snel mogelijk vijf vlakjes op een rij te krijgen. Er is geen tijdslimiet en het spel biedt geen mogelijkheid voor iets als een stijgende moeilijkheidsgraad. Bovendien lijkt het maximaal aantal beurten ook afhankelijk van welke getallen toevallig worden getoond.
Maar... het spel klikt lekker weg en biedt een leuke uitdaging waarbij en passant er zeker getraind wordt in het memoriseren van tafeltjes dus dit spel lijkt in zijn opzet geslaagd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten